Συνταγή: Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή: Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή: Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

  • Υλικά:

    3 Πράσα
    250γρ Τυρί φέτα
    100γρ Αλεύρι
    2 Αυγά
    170 ml φρέσκο Γάλα
    6 κουτ σούπας Ελαιόλαδο
    Φρέσκο πιπέρι
    Αλάτι

     

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες μέχρι το πράσινο το τρυφερό μέρος και θρυμματίζουμε την φέτα.

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά περίπου, με προσοχή να μαλακώσουν χωρίς να καούν.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα , στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , αλάτι , πιπέρι και μια κουτ σούπας ελαιόλαδο.

    Λαδώνουμε μια φόρμα 22-24εκατ και απλώνουμε τα πράσα . Πασπαλίζουμε με την φέτα και από πάνω περιχύνουμε με το χυλό.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30’ λεπτά.

    πηγή

espa el