Συνέντευξη Πάνου Κιάμου

Συνέντευξη Πάνου Κιάμου

 • Ο Πάνος Κιάμος μετά την μεγάλη του επιτυχία στο Fix , βρέθηκε στα studio του ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1 και παραχώρησε συνέντευξη στην απογευματινή εκπομπή του Χρήστου Πολυχρονιάδη. Μίλησε για όλα τα πάθη του αλλά και την σχέση του με την Θεσσαλονίκη που την θεωρεί σαν και την δική του πόλη.


  - Όταν πέφτει το σκοτάδι , α) αυτός ξυπνάει β) εμφανίζεται στο Fix live και η επιτυχία είναι αναμφισβήτητη γ) στο καμαρίνι του γίνετε χαμός από φίλους και θαυμαστές και ο ίδιος έχει ένα καλό λόγο για όλους. Και φυσικά μιλάμε για τον Πάνο Κιάμο. Καλησπέρα Πάνο

  - Καλησπέρα Χρήστο. Όταν πέφτει το σκοτάδι , έρχεσαι και εσύ από το Fix και πληρώνεσαι για όλα αυτά τα καλά λόγια που είπες. Καλησπέρα σε όλους είμαστε στο ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1 μια συχνότητα που στηρίζει αυτό το νέο CD και σε ευχαριστώ που είμαστε σήμερα μαζί. Και τώρα είμαι έτοιμος να με ανακρίνεις.

  - Θα ήθελα ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει τον Πάνο Κιάμο που τόσο πολύ αγάπησε.

  - Αυτή είναι μια σχέση αμφίδρομη. Γιατί και εγώ έχω αγαπήσει πολύ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και το δείχνω. Ήδη έχω πάρει την απόφαση ότι τους περισσότερους χειμώνες θα τους περάσω στην Θεσσαλονίκη και σαρανταήμερα θα κατεβαίνω Αθήνα και όχι το αντίθετο όπως γίνετε με τους άλλους καλλιτέχνες. Στην Θεσσαλονίκη ζω ανεπανάληπτες στιγμές. Έχω πει ότι εδώ είναι η πόλη μου όσο και αν φαίνεται περίεργο επειδή είμαι Αθηναίος. Τα τελευταία χρόνια που πέρασα στην Θεσσαλονίκη έχω κάνει περισσότερους φίλους εδώ και νιώθω ότι ταιριάζω πιο πολύ εδώ.


  - Να πάμε λίγο πίσω. Γεννήθηκες στην Αθήνα και το 1994 τελειώνεις το λύκειο και περνάς στην ιατρική. Δεν σε κέρδισε όμως.

  - Η ιατρική ήταν το όνειρο των δικών μου. Εγώ ξεκίνησα αρμόνιο , το παράτησα μετά πήρα την κιθάρα από εκεί και πέρα η οικογένεια μου είναι μια μουσική οικογένεια. Η γιαγιά μου τραγουδούσε πάρα πολύ καλά ο θείος είναι παραγωγός στην δισκογραφική εταιρία που είμαι τώρα την MBI και ξεκίνησα το 1994 αφού περνάω ιατρική και διαγράφομαι γιατί εγώ δεν κάνω για την ιατρική αφού όταν βλέπω αίμα λιποθυμάω.


  - Και κάπως έτσι το 1998 έρχεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά.

  - Ακριβώς. Μάιο του 1998 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά. Τους τρεις πρώτους μήνες δεν με ακούω σε κανένα ραδιόφωνο και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι όμως οι φίλοι μου που ακούγανε κάποιο τραγούδι λέγανε ότι είναι πολύ ωραίο. Ο θείος μου έλεγε ότι καλύτερα ένας καλλιτέχνης να μην έχει δίσκο παρά να έχει και να μην είναι καλός και απογοητεύομαι περισσότερο. Ξαφνικά όμως μου γίνεται μια πρόταση σε ένα μαγαζί με τον Αντύπα και βγαίνω να τραγουδήσω ανακαλύπτοντας ότι όλοι ξέρουν το «χωρίς νερό» αλλά κανείς δεν ξέρει τον Πάνο Κιάμο. Είμαι δηλαδή ο «χωρίς νερό μπορώ». Καθόμουν στο τραίνο δίπλα σε κόσμο που σιγοτραγουδούσε το «χωρίς νερό» αλλά δεν ξέρανε ότι είμαι εγώ αυτός που το λέει και κάθομαι δίπλα τους , και ήμουν φοβερά τσατισμένος. Αλλά αυτό το περνάς όταν δεν υπάρχει η διαφήμιση. Και την επόμενη μέρα έπαιζα σε όλα τα ραδιόφωνα και αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά για έναν καλλιτέχνη.


  - Ξέρω ότι πιστεύεις πάρα πολύ στον Θεό. Μίλησε μου λίγο για αυτή την σχέση σου μαζί του.

  - Πιστεύω πραγματικά ότι ο μόνος που έχουμε είναι ο Θεός. Πιστεύω στην ύπαρξη του και ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να γίνανε από μόνα τους. Πολλές φορές έχω ζητήσει την βοήθειά του και έχουν έρθει έτσι τα πράγματα όπως θα ήθελα. Άλλωστε ο τραγουδιστής έχει ένα χάρισμα που του το έχει δώσει ο Θεός. Αυτό το χάρισμα δεν σου ανήκει , σου το έχει δώσει κάποιος από ψηλά και πρέπει να λες «Θεέ μου σε ευχαριστώ για αυτό που μου έδωσες».


  - Στο Fix κάθε βράδυ πρέπει να περνάτε καταπληκτικά.

  - Νομίζω πως είναι η καλύτερη σεζόν που έχω κάνει στην καριέρα μου. Πραγματικά ανεπανάληπτες στιγμές. Και φροντίζει ο κόσμος για αυτό. Πέρασα πραγματικά υπέροχα και φεύγω χαρούμενος και με πολλά εφόδια για την Αθήνα. το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες