Συνέντευξη Άσπας

Συνέντευξη Άσπας

 • Με αφορμή την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά η Άσπα βρέθηκε για μία βραδιά στην Θεσσαλονίκη.

  Την Τετάρτη 31 Μαρτίου η Άσπα παρουσίασε το νέο της album στο Café Bar Plus ζωντανά συνοδεία πιάνου.

  Νωρίτερα το απόγευμα βρέθηκε στα studio του ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1 και παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ΕΝΤΑΣΗ του Τάσου Ριζόπουλου όπου μίλησε για όλους και για όλα.  - Καλώς όρισες!

  - Καλώς σε βρήκα και καλώς σας βρήκα όλους!


  - Και ήμαστε πάρα πολλοί όλοι πίστεψέ με. Οι προσκλήσεις γίνανε ανάρπαστες.

  - Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.


  - Πώς αισθάνεσαι που ο νέος σου δίσκος είναι τόσο ψηλά στις μετρήσεις;

  - Προσπάθησα πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς εμένα προσωπικά με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Και το γεγονός ότι με ακολουθούν αυτοί οι άνθρωποι που με είχαν ξεχωρίσει πέρσι από το Fame Story μου δίνει πολύ δύναμη για να συνεχίσω. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις αρέσει στον κόσμο.


  - Το πρώτο σου cd single έγινε χρυσό και μάλιστα πολύς κόσμος αγόρασε το αυθεντικό και όχι κάποιο πειρατικό.

  - Πολύ σημαντικό. Και για μένα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Το πρώτο μου βήμα το έκανα με έναν συνθέτη ο οποίος δεν είναι και η πρώτη φίρμα. Αποφάσισα να ρισκάρω και μου βγήκε σε πολύ καλό. Και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο καλά με τον εαυτό μου.


  - Να αναφερθούμε λίγο στο νέο σου δίσκο;

  - Ο δίσκος αποτελείται από 14 τραγούδια. Ο δημιουργός των 12 είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος μουσική και παραγωγή. Ένα κομμάτι του Μιχάλη Παπαθανασίου όσον αφορά τις συνθέσεις και ένα κομμάτι του Σπύρου Κοντάκη ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους στο κομμάτι του έχει κάνει και την σύνθεση. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Ναταλίας Γερμανού , του Γιάννη Ρεντούνη και του Μιχάλη Σφήκα.


  - Πάντως έχουν πει ότι έχεις ωραία φωνή και ας λένε κατά καιρους διάφορα για τον χαρακτήρα σου αλλά η φωνή σου είναι μοναδική και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει.

  - Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.


  - Έχεις δεχτεί πολλές βολές και πολλά πυρά κατά καιρούς και αυτό που μου αρέσει και εμένα αλλά και σε άλλους συναδέλφους είναι ότι μπορείς να τεκμηριώσεις αυτό που λες και πιστεύεις. Δεν είσαι ένας καλλιτέχνη που απλά τραγουδάει και φεύγει αλλά ένας καλλιτέχνης με άποψη.

  - Να σου πω κάτι; Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πουλήσω τρέλα για να προκαλέσω. Οτιδήποτε λέω , το λέω γιατί το πιστεύω. Το αιτιολογώ. Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν. Καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Αλλά ξέρεις κανέναν καλλιτέχνη που να μην είναι ιδιόρρυθμος; Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει. Είναι στην φύση της καλλιτεχνίας αυτή η ιδιορρυθμία. Αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι. Ιδιαιτερότητα πες το. Ο καλλιτέχνης είναι καλλιτέχνης. Θέλω να σου πω σε σχέση με άλλους συναδέλφους εγώ δεν βρίσκω διαφορές ως προς τον τρόπο αντίληψης της τέχνης. Το πώς το εκδηλώνεις αυτό , αυτό κάνει την διαφορά.


  - Κατηγορήθηκες όταν στο Fame Story δεν τραγούδησες , ότι σύγκρινες τον εαυτό σου με τον Βοσκόπουλο.

  - Κάτι που ουδέποτε έκανα. Αφού πρώτα παραποιήσουν αυτά που λες , κάνουν τις ιστορίες τους και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε! Εγώ το θεωρώ φοβερά αστείο όλο αυτό. Αυτή την στιγμή με κουράζει όλο αυτό και συνέχεια τα ίδια. Δεν λένε και τίποτα άλλο. Αλλά το προσπερνώ. Στη ζωή υπάρχουν οι καλοί , οι λιγότερο καλοί , οι κακοί , οι λιγότερο κακοί αλλά έτσι είναι ο κόσμος και η show biz.


  - Κάποιοι άλλοι είπαν ότι η Άσπα θέλει να προκαλεί για να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους του Fame Story και για αυτό το έκανε την συγκεκριμένη στιγμή.

  - Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που ακούστηκε. Και στα παρασκήνια δεν έζησα όλα αυτά που είπανε! Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο καμαρίνι του. Εγώ είχα το δικό μου καμαρίνι ήμουν απομονωμένη , δεν ήρθα σε επ